Milovan Vesnić na IWC

Milovan Vesnić na IWC

Autor: Petar Janković | Objavljeno: 04/12/2012

U organizaciji hrvatskog automobiliste i biznismena Damira Mašića u Zagrebu, tačnije u njihovoj Areni, održaće se spektakl po ugledu na čuvenu trku Šampiona koju svake godine na kraju takmičarske sezone možemo pratiti na EuroSportu. Publika će ovoga puta imati zadovoljstvo da na delu vidi i upozna neke od najboljih vozača Evrope i regiona. Među njima će biti i višestruki Šampion Srbije i osvajač Dijamantske Kacige, Milovan Mikica Vesnić.

„Veoma mi je drago što sam pozvan na manifestaciju koja će se održati u zagrebačkoj Areni i što ću biti deo spektakla čija je namena da, pre svega, populariše auto-sport i vozače regiona. Kako me je obavestio organizator na trci će nastupiti takmičari iz Italije, Austrije, Slovenije, Hrvatske, Slovačke, BiH i Makedonije. Iz Srbije učešće su potvrdili i Dušan Borković i Zoran Kastratović. Na nama aktivnim vozačima je da pre svega dobro zabavimo publiku a sama manifestacija najmanje ima takmičarski karakter. Ovo je pre svega još jedan skup koji će pokazati da bez ujedinjenja šampionata i zajedničkih projekata nema kvalitetnih trka.“ – izjavio je Vesnić.

Manifestacija se održava u subotu 08. decembra u Areni Zagreb. Učešće je potvrdilo 48 automobilista od čega 16 internacionalaca i 32 vozača iz zemlje domaćina Hrvatske podeljenih u tri grupe. Takmičenje je zamišljeno kao duel na paralelnoj pisti a pobednik ide u sledeći krug i tako sve dok na stazi ne ostanu najbolji. U finalu će se sastati najbolji iz konkurencije domaćina i najbolji gost čime ćemo dobiti i Pobednika svih Šampiona. Takmičari će nastupati u istovetnim automobilima i to Fiat Grande Punto, Renault Clio Cup, Audi R8 i KTM X-Bow.

YouTube video

Sponzori

Medijski sponzori