Povratak Mikice Vesnića u Evropu

Povratak Mikice Vesnića u Evropu

Autor: Petar Janković | Objavljeno: 20/04/2013

Poslednjih mesec dana veoma je užurbano u garaži ASK Sport Auto Vesnić u Gorjanima kraj Užica. Pod budnim okom šefa tima, iskusnog vozača i stratega Miluna Vesnića, sklapaju se kockice u projektu koji je okarakterisan kao novi korak u bogatoj karijeri mlađeg Vesnića, Mikice. U potrazi za novim vozačkim izazovima, nakon deset godina pauze, Mikica se ponovo vraća na evropske staze sa ciljem da postane prvi Srbin koji će se okititi titulom Šampiona Centralne Evrope na kružnim stazama.

Povodom ovog projekta ASK Sport Auto Vesnić u ponedeljak u prostorijama Medija Centra u Beogradu održava konferenciju za novinare kako bi što bolje upoznao javnost o pohodu ka novoj tituli koji započinje već 27-28. aprila kada će se na Hungaroringu u Mađarskoj voziti prva od deset duplih trka FIA Central European Zone Championship-a u sezoni 2013 – „Pred nama je potpuno nov izazov. Nakon odluke da ne vozimo više trke domaćeg šampionata i osvojene dve titule regionalnog KUP-a sasvim logičan korak je da se nakon tačno deset godina vratim na evropske staze. Tim ima dovoljno iskustva a ja sam realno u godinama kada mogu da pružim najviše.“ – izjavio je Vesnić.

Sam CEZ šampionat nije previše poznat domaćoj publici i vozačima i svo znanje svedeno je na činjenicu da se na domaćim trkama u okviru ovog šampionata okuplja mali broj inostranih takmičara. Istražujući malo po zvaničnom sajtu organizacije koju čine savezi Austrije, Mađarske, Italije, Slovačke, Češke, Poljske, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne gore, Srbije, Slovenije i Makedonije i sami smo se iznenadili na kojim se sve stazama vozi kružni šampionat ali i brojem i kvalitetom vozača i njihovih mašina – „Analizom predhodnih sezona u CEZ-u i sami smo se iznenadili kvalitetom vozačkog kadra i vozila i shvatili da to što strani takmičari ne dolaze kod nas na trke koje su u okviru ovog šampionata ne znači da je isti lošeg kvaliteta. Šta više, na pojedinim takmičenjima u sezoni 2012 na startu se nalazilo i preko 20 vozila. Kako je klasa ograničena samo zapreminom motora i težinom vozila zajedno u okršaj ulaze i automobili klase S2000, koji se sada voze na ETCC-u, ali i super brzi Lotusi sve do ultra lakih E1 projekata. Naša Opel Vectra STW je kao i do sada odlično pripremljena. Uradili smo i dodatne modifikacije, pre svega na smanjenju težine, i smatram da ćemo biti konkurentni.“ – naše mišljenje potvrđuje i sam Mikica.

Koliko je ovo veliki, ozbiljan i pre svega skup projekat može se sagledati samo kada se malo detaljnije uđe u suštinu istog. Dvadeset duplih trka i isto toliko treninga u samo jednoj sezoni i to na poznatim evropskim stazama u zbiru daje imponzantu brojku takmičarskih kilometara. Preračunato u novce dolazimo do brojke od koje može da se zavrti u glavi pa bez pomoći sponzora ASK Sport Auto Vesnić ne bi ni pomišljao na ovu, u današnje vreme možemo slobodno reći, avanturu – „Naš cilj je samo jedan, osvajanje titule. Samo tako možemo uzvratiti ljudima koji su u ovim teškim vremenima stali iza nas. Pre svega tu bih istakao opštinu Čajetina i planinu Zlatibor kao svetski brend. Mi ćemo se potruditi da za ime ove planinske lepotice čuje cela Evropa. Uz mene je kao i uvek moj grad Užice, Good Year Sava tires sa brendom Dunlop koji „obuva“ moj automobil, Impol Seval Sevojno i Optima Modriča.“

YouTube video

Sponzori

Medijski sponzori