Milovan Vesnić, prvi Srbin pobednik na Hungaroringu

Milovan Vesnić, prvi Srbin pobednik na Hungaroringu

Autor: Petar Janković | Objavljeno: 30/04/2013

Posle gotovo šest meseci priprema, dugih noći u garaži i jurnjave za sponzorima i novcem ambiciozan projekat ASK Sport Auto Vesnić počeo je da daje rezultate. Prvi trkački vikend Šampionata Centralne Evrope na kružnim stazama vožen je 27-28. aprila na poznatom autodrom Hungaroring u Mađarskoj a rezultat koje je Milovan Mikica Vesnić postigao tim je samo potajno priželjkivao. Ukratko, dva puta se srpska himna orila Hungaroringom, prvi put u istoriji ove staze koja seže unazad do 1986-te godine kada je autodrom svečano otvoren i kada su prvi put Mađarskom zagrmele moćne trkalice.

Automobilistička javnost u Srbiji živi u velikoj zabludi kada su u pitanju trke u okviru serije FIA CEZ na kružnim stazama. FIA Centralno Evropsku Zonu (CEZ) sačinjavaju automobilistički savezi Austrije, Italije, Slovačke, Češke, Mađarske, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Slovenije, Makedonije, Poljske, Crne Gore i naravno Srbije, ujedinjeni u cilju stvaranja jakog šampionata. Pod pokroviteljstvom Svetske Automobilističke Organizacije (FIA) takmičenje je od 2003-će godine pa do danas, od Zone, preko Trophy-a stasalo do zvanja Šampionat Centralne Evrope. Na čelu FIA CEZ-a trenutno se nalazi Hrvat Zrinko Grgurek a cela logistika i sekretarijat je u Austriji u prostorijama njihovog saveza, OSK. Pod patronatom FIA CEZ-a danas se voze šampionati u disciplinama krug, reli, brdo, endurance, kros-kantri, slalom, karting i reli-kros. Ono što je ASK Sport Auto Vesnić dočekalo na samoj stazi u isto vreme je obradovalo ali i rastužilo ekipu. Sa jedne strane blještavilo, profesionalni timovi i ogroman novac u igri a sa druge strane tuga zbog činjenice u kakvom je “stanju“ šampionat u Srbiji ali i celom regionu i koliko smo realno daleko od sveta vrhunskog automobilizma koji nam je nekada bio na dohvat ruke.

Da je Vesnić ozbiljno krenuo u projekat govori i činjenica da je tim pre početka zvaničnog početka programa iskoristio plaćene termine da kao prvo vozač što bolje upozna stazu a sa druge strane, na osnovu tog iskustva, mehaničari što bolje pripreme Opel Vectru STW za debi nastup na Hungaroringu. Štoperica je već tada govorila da i pored manjka iskustva Vesnić može da se nosi sa konkurencijom. Prvi trening je to i potvrdio. Nakon 30 minuta vožnje najbolje vreme u konkurenciji 25 vozača postigao je srpski predstavnik Milovan Mikica. Samo dva deseta dela sekunde iza plasirao se, prema očekivanju, Vesnićev najveći konkurent i aktuelni Šampion serije Čeh Marek Fried u moćnom Lotusu. Iz drugog reda na trci će startovati domaći takmičari, Mađari Gaspar Szaba i Tim Gabor u automobilima specifikacije S2000 koji se sada voze u seriji ETCC. Na startu trke se očekivalo da Lotus zbog koncepcije i zadnjeg pogona „oduva“ konkurenciju. Marek je nervozu pokazao tako što je prerano krenuo ali i pored toga nije uspeo da ugrozi Vesnića koji je u prvu desnu krivinu ušao kao prvoplasirani i to mesto je zadržao svih 14 krugova. Za to vreme iza njega konkurenti su vodili grčevitu borbu za pozicije 2-3-4-5. Marek uskoro od sudija zbog jump starta dobija kaznu „prođi kroz boks“, Peugeot 407 S2000 izdaje Tima Gabora tako da do drugog mesta stiže domaćin Gaspar Szaba (Alfa Romeo 156 S2000) dok je treći još jedan Srbin, Zoran Kastratović u ponovo aktiviranoj Renault Laguni STW.

Koncepcija CEZ takmičenja na kružnim stazama je takva da se na jednom trkačkom vikendu voze dva zasebna treninga i sve zasebne trke pa je u nedelju sve krenulo iz početka. Najveći problem sada je predstavljala kiša koja je ranom zorom nakvasila stazu i sunce koju istu nije stiglo da prosuši do 08h kada je na programu bio trening klase D4-2000ccm. Zbog „šarene“ staze planovi tima su pali u vodu i sve je bilo na samom vošaču i njegovoj sposobnosti da što brže i bez posledica prođe vlažne delove piste. Dodatnoj "drami" doprineo je i sam Vesnić koji je bukvalno u poslednjem krugu kvalifikacija napravio najbolje vreme nateravši kolege, pre svega iz češkog Lotus tima, na očaj. U kakvom se problemu i neverici nalazio tim aktuelnog šampiona govori činjenica da je na trci Marek ponovo loše startovao, okrenuo se na drugoj krivini a zatim u besu i očaju u jurnjavi da pristigne konkurente izgurao sa staze našeg Zorana Kastratovića koji je morao da odustane. Oštećenja na Laguni su mala ali ostaje žal za još jednim dobrim rezultatom. Zbog svega Čeh dobija kaznu od 25 sekundi pa i pored toga što je primio pehar za treće mesto iza Vesnića i Szabe nakon odluke sudija morao se zadovoljiti pozicijom broj četiri. Vesnić je za to vreme vozio svoju trku i uspeo da izveze i najbolji krug vikenda.

Sam Vesnić veoma je zadovoljan celim vikendom, prvenstveno svojom vožnjom ali i funkcionisanjem celog tima na čelu sa Milunom Vesnićem – „Kako su nam organizatori sami priznali ovo je prvi put da je jedan Srbin trijumfovao na Hungaroringu. Smatram da je time moj uspeh još veći i da cela Srbija može da bude ponosna. Zadnjih mesec dana smo se naporno pripremali. Nismo znali ništa ni o stazama ni o konkurenciji. Ovo je pravi podstrek za sve nas i nastavak sezone. Odvozio sam odlično trku, čak šta više smatram da mi je današnji start bio jedan od najboljih u karijeri. Nakon toga nije više bilo nikakvih problema. Idemo dalje, na redu je Austrija.“ – poručio je dvostruki pobednik trke na Hungaroringu, Milovan Mikica Vesnić i na kraju se zahvalio sponzorima – „Da nije bilo pre svih opštine Čajetina ni mi se ne bi domogli ovog uspeha. Uz Dunlop Sava korporaciju, opštinu Užice, Optima Modriču, Impol Seval, Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije i naravno SAT medija grupu, napravili smo pul sponzora koji uz pomoć prijatelja ali i uz sopstvene resurse za sada funkcionise. Ipak nadam se da će još neka velika kompanija u skorijoj budućnosti prepoznati naše vrednosti i ono što im možemo doneti prezentacijom u Evropi i rezultatima koje postižemo i samom tim pomoći da stignemo do titule.“ ASK Sport Auto Vesnić kući iz Mađarske sa dve trke nosi maksimalnih 50 bodova.

Kakav utisak je Vesnić ostavio na konkurente govori nekoliko događaja van staze. Prvi je vezan za dva puta drugoplasiranog domaćina Gaspara Szaba koji je našem takmičaru čestitao i pozavideo na prelepom i kako sam priznaje prebrzom automobilu. Odmah zatim u šali je pomenuo da ukoliko Vesnić ide na trku u Austriji on ne planira da startuje. Sa druge strane sve je iznenadila i direktna ponuda jednog od prebogatih čeških timova, koji nastupa u endurance CEZ šampionatu sa Ferrari bolidima, za mesto drugog vozača u timu. Za sada se sve završilo na tome da su veoma izgledni, za početak testovi našeg asa u moćnom automobilu, da bi se u budućnosti eventualno došlo i do nekog dogovora o eventualnoj saradnji za nastupe u ovom elitnom takmičenju.

Sledeća trka Šampionata Centralne Evrope na kružnim stazama biće održana 11-12. maja u Austriji na poznatom A1 Red Bull Ringu.

YouTube video

Sponzori

Medijski sponzori