U oblaku dima do šeste pobede

U oblaku dima do šeste pobede

Autor: Petar Janković | Objavljeno: 21/06/2013

Proteklog vikenda na stazi Pannonia Ring u Mađarskoj vožen je treći takmičarski vikend Šampionata Centralne Evrope na kružnim stazama a kao jedini predstavnik Srbije u goste kod severnih suseda po drugi put u sezoni 2013 stigao je i ASK Sport Auto Vesnić. Sa stoprocentnim uspehom i maksimalnih 100 bodova sa predhodne četiri trke Milovan Mikica Vesnić sada je već glasio za glavnog favorita u klasi D4 do 2000ccm. Ipak nova staza, specifična po tome što je konstruisana tako da može da se vozi i levi i desni krug, predstavljala je veliki izazov sa svojih 18 krivina i poznata je po tome što je namenjena pre svega za motociklistička takmičenja. Brza i moćna Opel Vectra STW mnogo je pogodnija za nastupe na bržim stazama pa je konkurencija u kompaktnijim i automobilima novije generacije sa pravom očekivala da konačno skine „skalp“ prebrzom srpskom asu.

A kada je već o konkurenciji reč Panonia Ring je ugostio gotovo sve najbrže vozače koji su se ove sezone suprostavili Vesniću. Češki Lotus tim predvođen braniocem titule Marekom Friedom nakon debakla u Austriji potpuno je reparirala moćni Exige GT-R. U istom modelu nastupao je još jedan čeh, Petr Mandelik, dok su Mađari Tim Gabor (Peugeot 407 S2000) i Gaspar Csaba (Alfa 156 S2000) najavljivali „osvetu“ za Vesnićevo duplo slavlje na Hungaroringu. Već prvi zvanični trening ih je sve ponovo zavio u crno. I pored problema sa izduvnim sistemom koji su se pojavili tokom nezvaničnog upoznavanja sa stazom na stazu, Vesnić je još jednom pokazao svoju superiornost i tehnički savršenu vožnju. Prvi je to priznao domaćin Csaba koji je uz pruženu ruku izrazio nevericu da je moguće nakon samo par odvezenih trkačkih kilometara tako dobro savladati zahtevnu stazu kao što je Pannonia Ring. Drugi trening je prošao u istom scenariju i za obe trke redosled na startu je bio Vesnić, Fried, Csaba, Mandelik. Na žalost, motor Tim Gaborovog Peugeota nije izdržao preveliku vrućinu pa je Mađar morao ranije da se spakuje i odustane od takmičenja.

Same trke prošle su ipak mnogo dramatičnije nego što se moglo očekivati od rezultata sa treninga. Prva, koja je vožena u subotu započela je onako kako se samo poželeti može. Vesnić je odlično startovao, poveo trku i sigurnom vožnjom diktirao tempo dok se češki Lotus i mađarska Alfa drže odmah iza čekajući svoju priliku. Dočekao ju je samo Čeh i to već u četvrtom krugu kada srpski automobilista nailazi na ulje na stazi, Vectra kliza a Fried koristi šansu i preuzima lidersku poziciju. Na istu „uljnu fleku“ nailazi Mađar Csaba ali na njegovu žalost nije uspeo da iskontroliše svoju Alfu pa se našao van staze i time izgubio šansu za borbu za sam vrh. Tada na scenu stupa taktika i vozačko umeće srpskog asa koji je mudro čuvao gume do pred sam kraj trke, napao vozača Lotusa tri kruga pred kraj i kroz cilj prošao kao prvoplasiran zabeleživši petu pobedu, ispred Frieda i Mandelika. Senku na uspeh pomutio je problem sa izduvnim sistemom koji se nadvio nad tim. Auspuh koji je počeo da popušta po svim šavovima a koji se konstrukcijski nalazi odmah do rezervoara i cevi goriva pretio je upropasti ceo trkački vikend. Tada na scenu stupa kolegijalnost na koju smo u uslovima srpske zlobe i zavisti počeli polako da zaboravljamo. Deo češkog Lotus tima, glavnog konkurenta našeg automobiliste, stavio se u službu Vesnića i izduvni sistem je kako-tako repariran pa je Vesnić mogao da se nada drugom startu.

Nedeljna trka je od samog početka najavljivala dramu. Samo nekoliko sekundi pred paljenje semafora koji će označiti start sudije na grid-u su počele da mašu žutim zastavama zbog problema pri postavljanju formacije. Gotovo u istom trenutku trka je puštena pa su neki od takmičara, među kojima i Vesnić koji je po svim pravilima očekivao odlaganje starta, uhvaćeni nespremni. Ipak trka je kako-tako započela, srpski as je prvi krug završio kao četvrti a već u trećem je bio odmah iza tada vodećeg Mareka Frieda koji je pokušavao da stekne što veću prednost i napravi rastojanje od Vesnića koji se približavao. U toj jurnjavi Čeh ponovo pravi taktičku grešku, zaboravlja koliko je Pannonija Ring zahtevna za pneumatike i negde na pola trke zbog gumi-defekta mora da odustane. Put ka novoj pobedi Milovanu Vesniću je bio potpuno čist sve dok se dva kruga pred kraj trke nije oglasio radio vezom sa kratko – „Gorim!“. Auspuh nije izdržao, a ogromna temperatura izduvnih gasova počela je da topi lim i farbu. Dim je polako počeo da ispunjava kabinu i uspešan završetak trke je ozbiljno doveden u pitanje. Pored vatre i eventualne eksplozije postojala je realna verovatnoća da sudije Vesnića isključe sa trke. Srećom razlika koju je predhodno napravio i odustajanje Čeha našem automobilisti su omogućili da smanji tempo i da zabeleži šestu uzastopnu pobedu koja ga je dovela korak bliže osvajanju Šampionata Centralne Evrope. Na sreću, pored auspuha, štetu je pretrpeo samo „gepek“ automobila koji je gotovo ceo „nagoreo“.

Ono što je najbitnije je činjenica da pobednički niz ASK Sport Auto Vesnić nije prekinut. Ono što je sada ispred tima je posao na reparaciji automobila kao laši deo posla. Ono što je mono teže je prikupljanje materijalnih sredstava za drugi seo sezone koji će omogućiti da se projekat uspešno privede kraju. Priprema automobila, dupli trkački vikendi na kojima se tokom minimum pet nezvaničnih i zvaničnih treninga i dve trke pređe u takmičarskom tempu preko 250km (poređenja radi oko 10 kompletnih brdskih trka u samo jednom vikendu) maksimalno crpi sve resurse. Sa ostvarenim rezultatima na internacionalnoj sceni tim se sa pravom nada da će velike kompanije prepoznati interes ulaganja u Šampione.

„Najvažnije od svega je da smo vikend uspešno priveli kraju. Zahtevna staza, brzi konkurenti i tehnički problemi sa izduvnim sistemom sada su u drugom planu. Odradili smo još jedan fantastičan posao. Očekivao sam da će trka na Pannonia Ringu biti najteža u dosadašnjem delu sezone i bio sam u pravu. Trke sam odradio taktički odlično, čuvao pneumatike i rezultat nije izostao. Imamo veliku bodovnu prednost u odnosu na konkurente pa sigurno propuštamo trku u Poljskoj koja se vozi sledećeg vikenda. Na žalost i pored želje da nastupimo na svim takmičenjima i eventualno donesemo Srbiji prvu titulu Šampiona na krugu mnogo pre kraja šampionata prinuđeni smo da pauziramo. Nadamo se nastupu na Salzburgringu sa koga nosim odlične uspomene sa nastupa u Renault Clio V6 KUP-u.“

YouTube video

Sponzori

Medijski sponzori