Mikica Vesnić - Sa NAVAK-a u Evropu

Mikica Vesnić - Sa NAVAK-a u Evropu

Autor: Petar Janković | Objavljeno: 06/04/2014

Neočekivano, nakon niza tehničkih problema na novom automobilu, bajka o učešću u ETCC-u za Milovana Mikicu Vesnića tokom zime se pretvarala u pravu noćnu moru. Kvar na potpuno novom motoru i problemi sa takođe „novim“ menjačem ozbiljno su poljuljali sve planove tima. Umesto planiranih testova u Slovačkoj i Austriji prve lepe dane ove godine BMW 320is S2000 je proveo rasklopljen u garaži. Srećom uz čuvenu srpsku upornost, i iskreno govoreći gomilu neplaniranih troškova, evropske majstore „nadigrali“ su domaći a evropske piste više nego uspešno zamenila staza Nacionalne Vozačke Akademije.

Mikica Vesnica - Navak

Posle prvih izvezenih test kilometara svima u ASK Sport Auto Vesnić pao je kamen sa srca a optimizam se vratio u tabor tima iz Užica koji ove godine brani boje Srbije u okviru Evropskog KUP-a turing automobila. "Imali smo dosta problema tokom zime i iskreno bili smo na ivici da obustavimo ceo projekat. Testovi koje smo vršili tokom ova dva dana vožnje na NAVAK-u trebalo je po planu da se odrade pre mesec-dva a zatim da se uputimo na staze na kojima se borimo za evropske bodove. Srećom sada makar možemo da odahnemo jer motor konačno radi kako treba, tim je sve uigraniji a i ja se polako „učim“. Naravno proći će još dosta vremena dok ne budem potpuno zadovoljan ali bitno je da smo nakon dosta vremena tavorenja napravili veliki korak napred. Probali smo dosta postavki automobila a koliko smo radili pokazuje gomila Dunlop pneumatika i praznih kanistera sa gorivom." – poručio je Vesnić.

Mikica Vesnica - Navak

Specijalno za ovu priliku gost Srbije bio je i novi član ekipe, Nemac Mario Peter, koji u timu ima ulogu inženjera - "Izuzetno mi je drago što sam došao a saradnja sa Vesnićem je započela odlično. Prvi put sam na NAVAK-u i mogu reći da Srbija treba da bude ponosna što ima jednu ovakvu stazu koja ima fantastičan potencijal." – poručio je iskusni Nemac koji ne voli previše da priča ali se može pohvaliti tridesetogodišnjim iskustvom u autosportu. Peter je radio za poznate timove u okviru serija WTCC, GT, Procar, Renault Clio CUP pa sve do Formule 1. Njegovo prisustvo i angažman sigurno će dodatno doprineti kvalitetu i povećati šanse Vesnića za dobar rezultat.

Mikica Vesnica - Navak

Na žalost dva dana na NAVAKU jedina su provera koju će ASK Sport Auto Vesnić imati pred prvu trku sezone koja se vozi 20. aprila u Francuskoj. "Želim da odam posebno priznanje porodici Alvirović i SAT Medija grupi koja nam je na dva dana stavila na raspolaganje kompletnu infrastrukturu NAVAKA-a a to pored staze podrazumeva i prateće objekte kao i ljudstvo. Sama konfiguracija piste izuzetno odgovara onome što smo hteli da testiramo pa sa ponosom možemo da kažemo da NAVAK može bez problema da stane rame uz rame sa mnogo poznatijim svetskim autodromoma. U profesionalnom automobilizmu dva dana testa su daleko od optimalnog ali šta je tu je." - istakao je Vesnić.

Mikica Vesnica - Navak

Ekipi ostaje još samo sedam dana da dodatno „dotegne“ BMW-a a već u ponedeljak 14. aprila mora se krenuti put Marseja i staze Paul Ricard.

Mikica Vesnica - Navak

YouTube video

Sponzori

Medijski sponzori