Vesnić startovao na 3. Tesla reliju

Vesnić startovao na 3. Tesla reliju

Autor: Petar Janković | Objavljeno: 10/07/2014

Treći po redu reli Nikola Tesla koji se ove godine održava pod pokroviteljstvom režisera Emira Kusturice tačno u 14h00 startovao je iz grada u gradu, Andrić grada u Višegradu. Petnaest posada iz Italije, Slovenije, Bugarske, Kanade, Bosne i Hercegovine i Srbije u vozilima pogonjenim na alternativna goriva krenulo je na put dug preko 500km od Višegrada preko Mećavnika, Bajine Bašte, Valjeva do Beograda gde je ispred hotela Metropol u subotu 12.07. cilj takmičenja.

Tesla reli

Predstavnik Srbije na reliju koji pre svega promoviše ekologiju, zajedno sa kompanijama Hidrosolutions Eco i Dunlop, je automobilista Milovan Mikica Vesnić.

Tesla reli

"Prvi put učestvujem na takmičenju ovog tipa i ovo je za mene potpuno novo iskustvo totalno suprotno onome što je moja profesija, brzinski automobilizam. Iza nas je prva etapa i prvi ispit tačnosti na kome smo morali da vozimo zadatom brzinom i ostvarimo što manju potrošnju goriva. Naravno rezultat je u drugom planu a ono što je na mene ostavilo najveći utisak je sam ambijent Andrić grada u kome sam prvi put kao i porast interesovanja ljudi za automobile koji za pogon koriste alternativna goriva. Mi smo na žalost još daleko od omasovljenja ovakvih vozila koja pored uštede donose i smanjnje emisije štetnih izduvnih gasova. Ekipe pre svega iz Italije i Slovenije su veoma ozbiljno pristupile ovom takmičenju što dovoljno govori o ekološkoj svesti u tim državama i koliko se ulaže u promociju pogona na alternativna goriva. Mi ćemo svojim nastupom pokušati da tu svest probudimo i u Srbiji." - poručio je Vesnić na cilju prve etape na čuvenoj stanici Šargan na Mokroj Gori. Nastavak takmičenja zakazan je sutra u 08h dok se prvi takmičar u Beogradu očekuje oko 19h.

YouTube video

Sponzori

Medijski sponzori