Vesnić – Tara kao trening pred Ilirsku Bistricu

Vesnić – Tara kao trening pred Ilirsku Bistricu

Autor: Petar Janković | Objavljeno: 13/08/2012

Iako Milovanu Vesniću brdske trke nisu prioritet ove sezone sa zadovoljstvom se odazvao pozivu organizatora da brani pobedu i rekord staze osvojen prošle godine na brdskoj trci Tara. Zadovoljna će sigurno biti i mnogobrojna publika a lokalni heroj i jedan od najboljih automobilista Srbije nastup na Tari će iskoristiti i kao jak trening pred nastup u Sloveniji, na trci Šampionata Evrope na brdskim stazama, GHD Ilirska Bistrica.

„Propustiti nastup pred domaćom publikom na Tari za mene bi bilo neka vrsta svetogrđa. Privilegija je voziti pred tolikim brojem ljudi koji prate automobilizam i koji dobro znaju ko i koliko vredi u ovom sportu. Ovom prilikom pozivam sve moje kolege da u što većem broju dođu da se toj vernoj publici odužimo na pravi način.“ – izjavio je Vesnić – „Moj tim i ja smo kao i uvek maksimalno pripremljeni i motivisani da opravdamo ulogu favorita. Najavljen je dolazak nekoliko ozbiljnih vozila i vozača kojima su brdske trke uža specijalnost čime je izazov još veći. Mene kao i uvek interesuje samo prvo mesto. Srčanošću i poznavanjem staze pokušaću da nadoknadim neki eventualni tehnički hendikep u odnosu na konkurenciju a novi rekord staze je već sada imperativ.“

Ekipa ASK Sport Auto Vesnić neće imati previše vremena za odmor jer samo sedam dana nakon Tare Mikica nastupa na jednoj od najpoznatijih brdskih trka u Evropi, Ilirska Bistrica u Sloveniji. Vesniću će ovo biti treći nastup na ovom prestižnom takmičenju – Moja želja je da pomeram granice i da na svakom takmičenju postignem još bolje vreme. U Sloveniji konkretno najviše se nadam duelu sa super brzim Markom Andreasom sa odličnim Audijem A4 STW. Na žalost kako je Austrijanac pre nekoliko trka imao peh i izletanje sa staze nisam siguran da li će startovati ali jake konkurencije iz cele Evrope neće manjkati. Posebno mi je drago što ću nastupiti na trci zajedno sa Dušanom Borkovićem i nadam se da će on upravo u Sloveniji „overiti“ zasluženu titulu Šampiona Evrope kako bih mu među prvima čestitao na uspehu. Siguran sam da ćemo zajedno osvetlati obraz srpskog automobilizma na ovoj evropskoj trci ali i na još dosta takmičenja u budućnosti.“ – poručio je Vesnić.

Vesnića do kraja sezone 2012 očekuje gust raspored trka. Nakon Tare i Ilirske Bistrice tim se vraća u Srbiju gde je za 10 septembar na Batajnici zakazana treća trka regionalnog FIA KUP-a Bezbednost na putevima. Ponovni izlet na brdske staze Mikica planira 23 septembra nastupom u Crnoj Gori, tačnije na takmičenju koje se vozi u Kotoru gde će na megdan izaći domaćim takmičarima. Sezonu privodi kraju, nadajmo se uspešno, 30 septembra na kružnoj trci u Banja Luci.

YouTube video

Sponzori

Medijski sponzori