Ilirska Bistrica 2012 – Tehnički pregled

Ilirska Bistrica 2012 – Tehnički pregled

Autor: Petar Janković | Objavljeno: 24/08/2012

Vozač ASK Vesnić Sport Auta, Milovan Mikica Vesnić, danas tehničkim pregledom i verifikacijom započinje nastup na brdskoj trci Šampionata Evrope, Ilirska Bistrica 2012. Preko 100 vozača do sada je prošlo proveru i sa nestrpljenjem očekuje prve sutrašnje treninge što obećava zanimljivu trku. Venić nastupa u grupi E1, klasi -2000ccm koja je i najbrojnija.

Glavni konkurenti našem takmičaru biće Austrijanac Diethard Sternard koji nastupa u Alfi Romeo 156 STW ali domaćin Andrej Skrbnišek sa svojim Peugeot 207 projektom. Prvi trening zakazan je za sutra u 10h. Vozači su zbog brojnosti podeljeni u dve grupe a Vesnić startuje u drugoj. Ono što je zanimljivo, Opel Vectra STW našeg tima izazvala je veliku pažnju posetilaca ali i kolega trkača koji su iznenađeni izgledom i stanjem vozila ali i profesionalnosti celog tima.

Vesnić je iskoristio priliku i da se malo bolje upozna sa stazom i preneo nam je prve utiske – “Staza je u nešto lošijem stanju nego pre dve godine kada sam nastupao na Ilirskoj Bistrici. To se pre svega odnosi na kvalitet asfalta na pojedinim delovima, ali u suštini ništa drastično. Prvi deo staze je izuzetno brz i tu se po meni odlučuje trka a treba napomenuti da se taj deo vozi sa hladnim gumama. Sledi tehnički deo sa hartovima da bi se staza završila opet brzom sekcijom. Organizacija za sada kao i uvek odlična. Konkurenciju i pravo stanje videćemo već sutra na treninzima.” – poručuje Vesnić.

YouTube video

Sponzori

Medijski sponzori