Srpski automobilista Milovan Vesnić završio je drugu trku četvrtog trkačkog vikenda TCR Istočna Evropa na neslavan način.

Njega i Sebastijana Štajbela je sa staze izbacio Mihal Makeš, koji je za taj incident kažnjen, ali tek posle intervencije ekipa.

“U drugom sprintu sam imao i bolji tempo nego u prvom, kad sam pobedio. Videlo se da je Makeš mnogo sporiji od mene i Štajbela, ali je ipak uleteo u krivinu praktično bez kočenja i obojici nam presudio. Udario me je prvo u zadnji, zatim u prednji točak, bilo je nemoguće izbeći izletanje. Kazna koju je dobio je slaba uteha, a osim gubitka potencijalnog podijuma, velika je šteta i na automobilu”, kaže Vesnić za naš portal.

Naš proslavljeni trkač izneo je niz kritika na račun organizatora i sudija.

“Vozači se ponašaju onako kako im je dozvoljeno da se ponašaju. Makešu nije prvi ovakav incident, svi znaju koliko je agresivan i kako prljavo ume da vozi, a od prvog vikenda nije bio kažnjavan za to. Pravila po kojima se takmičimo je propisala FIA, ali ih u TCR Istočna Evropa ne poštuju uvek. Ovo lako može da bude kap koja će preliti čašu. Razmišljam da napustim seriju”, otkriva Vesnić.

“Mislim da je Balans performansi u redu, ali igranje sa dodavanjem težine je katasrofalno. Ako je ideja da zabavljamo navijače, hajde da stavimo šiljke na automobile i da se borimo kao u rimskoj areni. Ovo na Grobniku nije bilo trkanje, nego masakr”, ljut je bio trkač iz Užica.

“Ja znam da su to trke, da se incidenti dešavaju, ali kako je moguće da uvek isti ljudi prave iste probleme? Mnogo smo raspravljali u padoku na kraju vikenda na Grobniku i mnogo je vozača koji se slaže sa mnom. Jedan broj njih, ne mogu da ih imenujem, razmišlja da napusti seriju baš kao i ja. Ako je to u interesu organizatora takmičenja, onda u redu, samo je trbalo da to kažu”.

“Kako sad stvari stoje, mislim da neću da idem u Slovačku, a neće ni nekoliko mojih kolega. Dobro ću razmisliti šta i kako dalje. Ovo što se desilo baca ljagu na celo takmičenje”, završio je Vesnić.