Srpski automobilista Milovan Vesnić takmičiće se u predstojećoj sezoni TCR Istočna Evropa.

On će trkati sa starim “audijem RS3 LMS” koji je kupio Rudi Pešović 2017. godine.

“Planovi za 2022. su bili drugačiji od ovoga što je sad. Imao sam dogovor sa jednom ekipom da vozim sasvim drugi auto, ali je to propalo pre mesec dana. Nisam imao drugog izbora nego da repariram Pešovićev “audi” kako bih se uopšte našao na startu nove sezone TCR Istočna Evropa”, ispričao je Vesnić.

“Uložili smo mnogo u auto, promenili smo bukvalno sve delove i ugradili sva najnovija dostupna unapređenja. Nemam velika očekivanja, jer će doći mnogo novih automobila, a koliko sam čuo biće nas 16 ili 17 na startu. Moje je da dam sve od sebe, kao i uvek”.

Vesnić otkriva da je dodatni problem što nije stigao da izveze ni jedan test, te da će izlazak na trening na Hungaroringu pred samu trku biti prvi i jedini pre takmičenja.

“Nadam se da ću uspeti da dobijem termin na Navaku, da barem vidimo da li auto funkcioniše. Za sve ostalo moramo da sačekamo treninge u Mađarskoj, a nepoznanica su nam i novi pneumatici (Kumho) koje zadaje organizator ove sezone. Predstoji nam mnogo posla, ali se radujemo novoj sezoni”, dodaje naš as.

Vesnić se osvrnuo i na prethodnu godina, u kojoj je bilo mnogo nepoštovanja pravilnika i nesportskih vožnji.

“Ja sam uvek bio fer vozač, ali neke nove genracije trkača ne znaju tako da se ponašaju na stazi. Kad se setim Grobnika i broja oštećenih automobila posle trke, a sve je prošlo bez sankcija, siguran sam da prema nekim kolegama neću biti toliko fer kao što sam inače. Pravilnik za 2022. je promenjen i nadam se da će ga se organizatori držati”, završio je on.

Sezona TCR Istočna Evropa počinje 8. aprila na Hungaroringu.