Srpski automobilista Milovan Vesnić startovaće sa druge poziciji u prvoj trci TCR Istočna Evropa, koja se ovog vikenda vozi na Hungaroringu.

On je izgubio najbolje startno mesto od Tomaša Pekarža za svega 14 hiljaditih delova sekunde, ali kaže da je zadovoljan kako su kvalifikacije prošle.

“Imajući u vidu da smo veoma malo testirali novi automobil, mogu da budem sasvim zadovoljan. Polako dolazi sve na svoje mesto, prilagođavam se autu, kao i novim gumama na kojima vozimo ove godine. Iako smo išli na test u Slovačku, nismo mnogo toga uradili, jer su vremenski uslovi bili loši, baš kao i na prvom treningu u Mađarskoj, tako da se nisam baš najbolje upoznao sa “henkok” pneumaticima”, kaže Vesnić.

“Siguran sam da će trka biti veoma uzbudljiva, jer smo Pekarž, Makeš i ja prilično izjednačeni, vremenima krugova su nam slična. Kako sam već rekao pred početak sezone, znam da su obojica dobri vozači i sigurno će mi biti najozbiljniji konkurenti ove godine. Pekarž je mnogo puta pobeđivao u različitim serijama, brz je i iskusan. Ne mogu da znam kako će njihovi automobili ponašati na “henkoku” u samoj trci, tako da ne mogu ništa da predvidim”.

Vesnić dodaje da se još ne zna kako će se odrediti startni raspored za drugi sprint.

“Znam da će biti izvlačenje imena kao na lutriji, pa će se naknadno rešiti da li će obrnuti raspored prve četvorice ili osmorice”, i sam je zbunjen naš as.

“Ipak, ono što je meni bitno je da završimo obe trke na Hungaroringu i da se što bolje pripremimo za nastavak sezone, posebno za sledeći trkački vikend u Slovačkoj”, završio je Vesnić.