Jedini srpski predstavnik u TCR Istočna Evropa Milovan Vesnić završio je prvi trkački vikend ove serije sa jednim trećim i jednim četvrtim mestom.

On je u prvom sprintu krenuo kao drugi, ali je odmah posle starta bio žrtva Mihala Makeša, koji ga je odgurao sa staze, pa je srpski as morao da gradi pozicije tokom distance.

U drugu trku je ušao sa sedme startne pozicije i posle mnogo muka sa Đakomom Germandijem, koji vozi njegov bivši automobil, uspeo nekako da se domogne četvrtog mesta.

“Pre svega, želim da čestitam Pekaržu na fantastičnom vikendu”, kaže Vesnić. “A što se mojih rezultata tiče, malo je reći da sam nezadovoljan. Brzinu sam imao, ali je nedostajalo malo sreće. Nekorektnost pojedinih vozača mi je dodatno zakomplikovala vikend. Vožnja na granici incidenta, previše udaranja, nepoštovanje pravila, koje sudije nisu sankcionisale…”

“U prvoj trci me je Makeš udarcem izbacio iz ritma, a u drugoj trci je vožnja Germandija bila katasrofalna, tu sam jednostavno spasavao i moju i njegovu glavu”.

Vesnić se već priprema za Slovačku, koja je na programu za tri nedelje.

“Za sledeći put ćemo i mi ostaviti fer-plej po strani, jer od izvinjenja imam samo lošiji plasman i oštećen automobil. U Slovačku idem da se vratim na prvo mesto”, završio je naš as.